awang adek vs nik abdul aziz??!

Tgh online baca2 about politics dekat malaysia, tetiba fell upon this phrase yg sgt meng'intrigue'kan..:

Umno Kelantan telah memperkenalkan ramai calon-calon bakal MB dinegeri tersebut sebelum ini. Dari Annuar Musa, Mustapha Mohamad termasuklah Ku Li. Ianya berubah-ubah kerana Umno gagal sejak beberapa pilihan raya lalu untuk merampas kembali Negeri Serambi Mekah itu. Mungkin rakyat menolak Umno bukan kerana “bakal-bakal” MB nya, tetapi kerana mereka mahukan MB dari PAS, mereka mahukan kerajaan PAS.


Kini dalam PRU ke 12 ini Umno mengisytiharkan calon “bakal MB” yang baru pula. Kini yang dinobatkan dan akan terus bertaraf “bakal” sehinggalah Umno boleh menang kembali di Kelantan adalah Awang Adek Hussin, bekas Penolong Gabenor Bank Negara.

Awang Adek inilah ditawarkan oleh Umno kepada rakyat Kelantan untuk menggantikan Tok Guru Nik Abd Aziz Nik Mat. Sudah tentulah Awang Adek mempunyai banyak kelebihan dan keistimewaan kalau nak dibandingkan dengan Tok Guru jika tidak masakan Umno menobatkan beliau.

Nik Abdul Aziz have been an idol for kelantanese since ages ago. Includes me!
But the awkard part is Awang Adek is the father of my ex-skoolmate bekk from high school
My family once bumped into en Awang Adek a few years ago in a warung in kelantan, and we ended sitting beside each other while talking about politics.
Hulaaa..what a small world!
And now he's trying to replace my nik aziz summore!fuhh, intriguing..
Share on Google Plus

About Arlida Abdullah

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Enregistrer un commentaire